Blogger Layouts

Monday, August 8

Semoga berjaya, Prof!

Salam mesra...

Alhamdulillah, diam tak diam sudah pun seminggu menempuh ramadhan yang mulia ini. Syukur kepada Ilahi kerana memberi kesempatan buat diri ini. Ingin menceritakan peristiwa yang baru daku lalui tempoh hari; sebenarnya baru berlaku pada hari sabtu lalu. ^_^

Sebelum ini memang hati agak berat hendak pergi mendengar ceramah agama; bukan apa, hati lebih senang mendengarnya dari youtube. Mudah dan cepat!  Tetapi hati terpanggil untuk turut serta dalam majlis ilmu yang dikelolakan oleh Prof Kamil yang merupakan pengarah kampus uitm segamat, tempat pengajianku dahulu. Semuanya hasil idea adikku. Thanx adik!

Kami tiba lewat, maklumlah jauh kan.. Bayangkan lah majlis bermula pukul 9.00 pagi; pukul 8.40 pagi baru bertolak dari Ayer Hitam.Dahsyat betul! Semua gara-gara terlewat bangun.  Alhamdulillah, selamat sampai dan sempat juga mendengar ilmu yang ingin dikongsi oleh Prof sebelum beliau berangkat ke Madinah.

Mendengar kata-katanya, aku yakin beliau sudah menemui jalan hidup yang dicari-cari oleh setiap yang bernama muslim. Aku ingin belajar menjadi seperti insan-insan yang diberikan hidayah olehNYA. Aku bermohon supaya Allah melihat daku yang kerdil ini dan memberikannya kepadaku. Kerana, hidayah itu milikNYA.

Terima kasih atas perkongsian ilmu itu, semoga memberi manfaat dalam mengisi ruang hidupku. Dan ku doakan Prof dan keluarga dalam perlindungan Allah sentiasa. AMIN

0 komen-komen???:

Post a Comment