Blogger Layouts

Thursday, August 18

Ujian di pertengahan

Assalamualaikum..

Terasa rindu untuk mencoret di sini.Bermulanya ramadhan, bermakna bermula lah bulan yang sibuk buat diri ini. Sibuk apa nya?? Sibuk dengan urusan pejabat yang bertambah saban hari. Macam wanita bekerjaya la pula.. Bekerja mungkin ya.. berjaya belum lagi. Masih berusaha untuk mengubah haluan dan pembentukan diri.

Alhamdulillah, bersyukur atas segala kurniaan Maha Esa buat diri ini. Di bulan puasa ini, aku belajar melatih diri untuk menjadi seorang yang sabar dengan sikap dan perangai manusia yang kadangkala membuat hati ini menjadi panas membara. Bukan apa, kadangkala sikap kita dan sikap orang lain berbeda. pandangan kita dan pandangan orang juga mungkin beda.

Bukan senang nak memuaskan hati semua orang, kan? tetapi jika berjaya.. Alhamdulillah... Aku bukannnya seorang insan yang suka mengekspresikan perasaanku secara terang-terangan. Bagi yang mengenaliku, tentu lebih memahami.. Walaupun kadangkala aku hanya senyum, dan diam. itu tidak bermakna aku menerima bulat-bulat percakapan itu.

Semoga  Allah memberi kekuatan buat diri ini untuk berubah menjadi lebih baik dan belajar untuk menerima kata-kata orang dengan hati yang terbuka meski kadangkala terasa pedih di hati. Sesungguhnya aku hanya insan biasa, punya hati dan perasaan.. tidak suka di perkecilkan atau memperkecilkan. Kerana itu bukan ajaran dari orang tuaku.. :))

Mode: Terasa terlalu marah dengan seseorang yang ku kira menghina ku...

0 komen-komen???:

Post a Comment