Blogger Layouts

Friday, March 14

Buat mereka semuanya.. MH370

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W, kaum keluarga dan sahabat baginda semuanya. Alhamdulillah, menulis lagi di blog ini... 

Seperti semua sedia maklum, negara digemparkan dengan kehilangan pesawat MAS MH370 pada sabtu lalu. Saya pasti, semua kita tertanya-tanya apa yang sebenarnya berlaku termasuklah saya. Saya menantikan setiap update terbaru dari media tidak kira melalui internet atau televisyen. Padahal, sebelum ini saya bukanlah ahli sangat tengok berita-berita ni.

Saya sedih mengenangkan ahli keluarga penumpang dan krew yang kehilangan anggota keluarga dalam keadaan yang tidak dijangka. Tak dapat dibayangkan betapa debarnya hati mereka setiap saat. Penantian itu sememangnya suatu penyiksaan..

Saya mendoakan yang terbaik buat semua yang terlibat dalam kehilangan pesawat ini. Tidak dapat saya bayangkan andai ia berlaku ke atas diri atau salah seorang dari kerabat saya. Allahurabbi, sesungguhnya DIAlah sebaik-baik tempat berlindung.

" Berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul" 

Sungguh, hidup ini terlalu rapuh. Kita tentunya tidak akan mengetahui apa yang bakal berlaku sesaat, sejam, sehari bahkan setahun yang akan datang. Dalam sekelip mata, segalanya boleh lenyap begitu sahaja.

Allahuakbar,
KepadaMU jualah kami meminta,
Memohon dengan limpah kasihMU,
Temukan kembali pesawat MH370 ini,
Selamat dan sempurna..

Ya Rahim,
Yang Maha Pengasihani,
Kasihanilah mereka,
yang menanti penuh harap,
Temukanlah... Temukanlah!

Saya mendoakan moga pesawat ini ditemukan kembali dalam keadaan yang baik dan sempurna. InsyaAllah, pasti ketemu kembali pesawat ini dengan izin dariNYA jua.

Buat MH370, DOA SAYA UNTUK ANDA. 
Nota: Jom banyakkan istighfar dan doa. Moga doa-doa kita diangkat Allah dan diperkenankan olehNYA. Amin Ya Rabb 

0 komen-komen???:

Post a Comment