Blogger Layouts

Tuesday, November 22

Tak Nak Bidadari?

Bila dikatakan bidadari syurga terlalu cantik, rupawan dan serba serbinya sempurna jadi, bagaimana pula dengan wanita dunia yang akan tinggal di syurga kelak? 

Bidadari syurga diciptakan Allah dengan kesempurnaan yang tidak dapat dibayangkan oleh fikiran manusia. Begitu juga dengan penghuni syurga yang jauh daripada perasaaan hasad dengki, iri hati, cemburu, bimbang dan sebagainya. Jadi, amanlah syurga setiap masa. Bila lelaki yang terpilih di hantar ke mahligai di syurga, datanglah bidadari syurga yang menjadi isteri pada setiap lelaki.


"Terlalu lama kami menunggu kedatanganmu. Kami sentiasa riang dan tidak pernah bersedih. Kami sentiasa lurus dan tidak pernah berlaku serong, kami juga hidup dan tidak pemah mati."

Bidadari akan berkata lagi;

 "Engkau adalah kekasih kami. Dan kami adalah kekasihmu dan kami juga tidak mengenal orang lain selain darimu."  

Hebat, kan? Padahal, banyak lagi lelaki tampan dalam syurga tetapi bidadari tak terpikat pun. Indahnya cinta dan kasih mereka!

Dan, tentunya wanita dunia dijadikan Allah lebih jelita, lebih indah perhiasannya daripada bidadari syurga. Kecantikannya pula adalah 70 kali ganda dari bidadari syurga. Subhanallah! Malah dijadikan pula wanita dunia sebagai KETUA BIDADARI, seronoknya!! Moga Allah menempatkan kita dikalangan orang orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. AMIN...

Inilah ganjaran yang dikurniakanNYA diatas kebajikan dan amalan kita di dunia; lantaran ketabahan dalam ujian yang pahit dan manis serta ibadah yang istiqamah. Dan yang paling bahagia, kembali berkumpul dengan suami tercinta. :)


Boleh tak kalau di syurga nanti, wanita dunia tak nak kepada bidadari?

Jangan lah khuatir dan bimbang soal ini, ye adik-adik. Kerana dengan kehadiran wanita dunia, iaitu Ketua Bidadari sentiasa memukau kerana kecantikan mereka. Jadi, jangan takut suami anda di rampas bidadari.
Hehe...

Hebat, kan? Tapi kalau tak ada bidadari kan lebih bagus?

Tentulah tidak. Kerana itulah bandingan wanita dunia di syurga kelak. Kalau tiada bidadari, pada siapa wanita dunia hendak dibandingkan? hmmm..

Itulah indahnya ciptaan Allah dan pembalasan yang setimpal diberikan sesuai dengan perbuatan kita di dunia. Sungguh, terasa diri tidak layak untuk ke syurga.Tapi, mari sama-sama usaha, moga Allah melihat usaha yang kita lakukan.

Wahai Tuhan,
Ku tak layak
Ke syurgaMU
Namun tak pula
Aku sanggup
Ke nerakaMU

Note: Ingat mati, Ingat Sakit, Ingatlah saat kau sulit, Ingat hidup cuma satu kali.....

0 komen-komen???:

Post a Comment